Barcelona Travel Adventure

In 2010 ontstond het idee om een eigen app te ontwikkelen met als doel meer te leren over het ontwikkelproces en alles wat er bij het bouwen van een app komt kijken. Zoals het toevoegen van de app in de verschillende online stores, benodigde accounts, naamgeving etc. Barcelona Memory was de eerste versie. In verband met copyright van Ravensburger is de naam uiteindelijk gewijzigd in Barcelona Travel Adventure. De app is een simpele memory game opgebouwd uit zelfgemaakte foto’s van Barcelona. 

De app is ontwikkeld in de allereerste versie van Actionscript 3.0/AIR, geschikt voor mobile devices en was te downloaden in BlackBerry AppWorld voor BlackBerry toestellen met BlackBerryOS als besturingssysteem en voor de BlackBerry tablet. Daarnaast kan de app gebruikt worden op Amazon tablets en telefoontoestellen, voor Android en iPhones en iPads. De afgelopen jaren zijn er banners in geplaatst en meer foto’s toegevoegd. Daarnaast zijn er versies met memory in Amsterdam en in Parijs beschikbaar geweest. 

Momenteel is de app in de meeste stores niet meer beschikbaar, maar het memory spel kan wel nog gespeeld worden. KDApps werkt aan een nieuwe versie, gebouwd in SwiftUI.